Sverige
6 februari 2016 09:54

Stor liten godbit ska få ett namn

På måndag fyller Stall Herkules senaste tillskott två veckor och som synes njuter hon redan av livet. Med vad ska hon heta? Hjälp uppfödarna att hitta det perfekta namnet.

Stor liten godbit ska få ett namn
Full fart när lillan busar med mamma Sparkland Katherine.

På måndagskvällen den 25 januari kom ett shireföl till världen på Stall Herkules i Skåne. Att det är bra kraft och krut i benen står klart, men vad hon ska heta är däremot ett frågetecken. Ägaren Michelle Müller vill gärna ha hjälp att hitta det perfekta namnet att sätta efter prefixet Herkules på sin fölunge som väntas bli en ståtlig, svart dam på sisådär 185 centimeter. Lämna ditt förslag i kommentarsfältet på Ridsports Facebook eller i fältet här nedanför.

Mamma Sparkland Katherine blir fem i år, är 1,90 hög och har sedan hon kom till Herkules tävlat framgångsrikt i England och exempelvis kvalificerat sig till HOYS 2014. Far är hingsten Acorn Tommy, född 2012, 1,80 hög och flerfaldigt belönad med titeln Hingstchampion i både i Sverige och Danmark med 44 p. Sparkland Katherine fick förra året Herkules First Lady, som nu tävlar i Skottland.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden