Fälttävlan
18 augusti 2020 07:22

Stor unghästfinal i fälttävlan – här är vinnarna

UnghästchampionatFör sjätte året i rad satsar R & B Eventer på de unga fälttävlanshästarna. I helgen gick finalen av Unghästchampionatet på Gärds Ryttarförening stora anläggning.

Stor unghästfinal i fälttävlan – här är vinnarna
Amanda Staam tog hem både en vinst och ett specialpris i form av en sadel. Foto: R & B Eventer

Startfältet på Gärds Ryttarförening bestod av många väletablerade ryttare som visade upp sina unghästar. Först ut var 5-årsklassen som vanns av hemvändaren Christoffer Forsberg på hingsten Watermill Wedgwood.

Christoffer
Christoffer Forsberg med priser. Foto: R & B Eventer

6-årsklassen hade en mycket tajt topp där Aria Ramkali på stoet Flanders gick segrande ur striden, och för 7-åringarna stod Amanda StaamCorpoubet AT för segern.
Utöver premier fanns det ett ”Bästa terräng”-pris. Priset bestod av en helt ny terrängsadel designad av fälttävlansryttaren Alice Andersen. Den lyckliga vinnaren av sadeln var Amanda Staam, som ansågs vara  den ryttare i Unghästchampionatet som ridit bäst utifrån kriterierna inverkan, harmoni och balans.

Aria Ramkali 2
Aria Ramkali. Foto: R & B Eventer

Unghästchampionatet arrangeras av R & B Eventer, ett eventföretag som byggt en plattform för sponsring inom fälttävlan.
– Vår förhoppning i starten 2015 var att konceptet skulle utvecklas inom flera skilda områden under tid. I dag står vi med tre årliga evenemang; Startskottet, Senior & Senior Star och Unghästchampionatet. Det känns fantastiskt roligt och vi är också väldigt tacksamma för alla fina samarbeten vi har, utan våra sponsorer hade inget av det vi har idag varit möjligt. Vi är väldigt glada att vi genom detta har möjligheten att få bidra till fälttävlanssporten som vi älskar”, säger Ingrid Andersen, en av grundarna till R & B Eventer, i ett pressmeddelande.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden