Ponny
22 mars 2020 20:57

Storslam för Haid-Bondergaard

PonnydressyrNär dressyrtävlingar gick av stapeln på Lillhagens Ridklubb var det en person som dominerade bland de placerade i FEI:s mästerskapsprogram.

Storslam för Haid-Bondergaard
Mary-Sophie Haid Bondergaard och Bomgaardens Dicaprio. Bilden är från i somras. Foto: Roland Thunholm

Både FEI lagprogram ponny och FEI mästerskapsprogram ponny kategori C vanns av Johanna Josse och Dream Surprise (f. -10, Monty x Okänd). Siffrorna för ekipaget blev och 67,572 respektive 66,88. ”Lite spänd och vingel i dag men otroligt fin känsla”, skriver Johanna Josse på Instagram.

FEI lagprogram ponny vanns av Stella Hoff och Champ of Dance P (f. -11, Can Dance x Derbino), som red hem 70.810 procent. Stella Hoff rider i landslagets utvecklingstrupp.

I FEI mästerskapsprogram ponny segrade Mary-Sophie Haid-Bondergaard och D-ponnyn Bomgaardens Dicaprio (f. -07, Don’t Worry x Bonansa). Procenten för segerritten var 70.811 procent. Samma ryttare kom även trea med Andor BKO, med 67,027 procent.

– Det känns väldigt kul att vara ute och tävla med Cappe igen för det var ett tag sedan. Och det var kul att det gick bra med Andor, säger Mary-Sophie Haid-Bondergaard från bilen på väg hemåt från tävlingen.

När det gäller hur det kändes att rida utan publik kan hon inte riktigt svara.
– Jag tänker inte så mycket på omgivningen när jag rider, jag är mest inne i min egen bubbla.
Men pappa Rasmus Haid-Bondergaard ger sig in i samtalet.
– Många dressyrtävlingar ser ut på det sättet, de som är där är de närmast sörjande. Det brukar inte vara slutsålt. Det är också anledningen att man vågade ge sig ut, man träffar inte på folk på en sådan tillställning, säger Rasmus Haid-Bondergaard.

Målet för i år är att rida EM med White Love, berättar Mary-Sophie Haid-Bondergaard.
– Och om Andor sköter sig lite bättre är målet NM.
Det är sista året på ponny, men storhästen Adora finns redan i stallet.
– Sedan är det juniortiden som gäller, säger Rasmus Haid-Bondergaard.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden