Sverige
2 oktober 2021 10:44

Stort intresse för nystartad utbildning på Wången

UtbildningEn ny utbildning inom hästunderstödda insatser har just startat på Wången. De 15 antagna jobbar inom inom vård och omsorg och det var 60 sökande till de 15 platserna.

Stort intresse för nystartad utbildning på Wången
En ny utbildning finns på Wången från och med nu. Arkivfoto

Riksanläggningen Wången har just startat sin nya utbildning ”Tilläggsutbildning i Hästunderstödda insatser – inriktning aktivitet”.
– Vi hade 60 sökande till de 15 platserna, vilket är fantastiskt bra med tanke på att vi inte gjort mycket marknadsföring. Det visar att det finns ett stort intresse för detta område. Utbildningen utgår från vetenskap och beprövad erfarenhet. Då den är helt ny, kommer den att formaliseras under det kommande året och ge området en viktig legitimitet, säger Ulrika Backan, utbildningsledare på folkhögskolan, till Jämtlands tidning.

Psykologen Christine Wadefjord är en av lärarna. Hon har erfarenhet av hästunderstödda insatser sedan 90-talet och menar att beteckningen ridterapi som tidigare använts inte passar så bra.
– Det handlar om så mycket mer än bara ridning. Att hantera hästen kan vara minst lika viktigt. En häst ger direkt feedback. De är nyfikna, öppna och kontaktsökande, säger Christine Wadefjord till Jämtlands tidning.

Utbildningen är 35 veckor lång med sex träffar på Wången. Sedan tidigare finns en liknande utbildning i Sverige, på Strömsholm. Men den kräver högskoleutbildning till exempelvis lärare eller socionom, medan den nya utbildningen riktar sig mot den som till exempel jobbar vid HVB-hem eller med integration.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden