Sportnytt
17 april 2019 15:15

Stort kalas när Casall fyllde 20 år

JubilarRunt 400 gäster kom för att fira Casall, som gjort så mycket inom både hoppsporten och aveln. Självklart fanns Rolf-Göran Bengtsson där för att gratulera.

Stort kalas när Casall fyllde 20 år
Foto: Holsteinerförbundet
190417 Casall 20 år Rgb Blåser
Rolf-Göran Bengtsson fick äran att blåsa ut ljusen.

Det blev rena ”Här har du ditt liv” när 20-årige Casall firades i Elmshorner Hengststall, där han bor sedan karriären på tävlingsbanorna avslutades 2017.
Alla som haft med hingsten att göra fanns där, uppfödaren, hans sportsliga ”manager” Bo Kristoffersen, ryttaren Rolf-Göran Bengtsson, hans tidigare hästskötare och förstås representanter från Holsteinerförbundet.

Rolf-Göran och Casall hade en lång och lyckad tävlingskarriär, där några av höjdpunkterna är lagbronset vid EM 2013 och fjärdeplatsen vid VM 2014. Under sin sista tävlingssäsong tog han ett antal Grand Prix segrar innan han pensionerades från tävlingsbanorna våren 2017.

Casall är pappa till en rad framgångsrika tävlingshästar, Casello som nu rids av Ludger Beerbaum, Cita, riden av Conor Swail och H&M Chilli Willi, som tävlas av Nicola Philippaerts.

190417 Casall 20 år Rgb
Många ville uppvakta Casall. Foto: Holsteinerförbundet

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden