Sportnytt
6 mars 2019 13:51

Stortävlingen på Elmia får nytt namn

ElmiaEfter tre år med Elmia Scandinavian Horse Show får tävlingarna ett nytt namn, med mer lokal ton.

Stortävlingen på Elmia får nytt namn
Bruce Goodin vann Grand Prix på Elmia i fjol. Nu byter tävlingen namn. Foto: Roland Thunholm

Det nya namnet blir Jönköping Horse Show. Arrangörerna väljer alltså att ta bort det skandinaviska inslaget i namnet, liksom kopplingen till Elmia, även om tävlingarna fortsätter arrangeras på det stora mässområdet i Jönköping.

En annan nyhet är att betoningen på de unga hästarna blir än starkare i årets upplaga. Unghästklasserna Agria Star of Tomorrow har tidigare genomförts för 5- och 6-åringar i hoppning och dressyr, och i år tar även 7-åringarna plats under den flaggen. Utöver unghästklasser blir det fortsatt flertalet klasser för eliten i både hoppning och dressyr, berättar arrangörerna i ett pressmeddelande.

Jönköping Horse Show genomförs i vecka 44, 30 oktober – 3 november 2019. Platsen fortsätter vara Elmia och det går redan nu att anmäla hästar till kvalen i de olika unghästklasserna.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 114 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden