Sverige
25 november 2020 06:25

Straffas för ”lån” från klubbens kassa

BrottEn ridsportförening i Västerbotten utsattes under stor del av förra året för brott, då en person stal pengar ur klubbens kassa. Totalt försvann cirka 60 000 kronor.

Straffas för ”lån” från klubbens kassa
En person menar att hen lånade pengar ur klubbens kassa. Nu utfärdas ett strafföreläggande. Foto: iStock

I november 2019 uppdagades det att en person med tillgång till ridklubbens konton tagit cirka 60 000 kronor för att betala sina privata räkningar. Enligt Folkbladet rörde det sig om olika stora summor vid totalt 17 tillfällen under 2019.

– Det drabbade oss bara just där och då när detta inträffade. Men vi har fått pengarna återbetalda då personen ifråga lyfte det för styrelsen och sade att det varit ”ett lån”, säger klubbens ordförande till tidningen.

Åklagarkammaren i Umeå anser att brottet har utförts med uppsåt och har nu gett personen ett strafföreläggande, för trolöshet mot huvudman. Det blir därför inget åtal eller rättegång, utan personen får böter och/eller villkorlig dom.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden