Hoppning
6 juni 2016 14:57

Hickey vann Strömsholms GP

John Hickey och Fairplay van het Hellehof vann Prins Gustaf Adolfs Minneshoppning, en Grand Prix över 1,45-hinder, på Strömsholms Nationaldagstävlingar på söndagen.

Hickey vann Strömsholms GP
John Hickey är en flitig gäst på Strömsholms tävlingar.

13 ekipage gjorde upp i 1,45-klassen som reds med en winning round. Hindren i grundomgången var väl tilltagna. 

Hemmaryttaren Daniel Svensson – som vann finalen i silverrundan mes San Siro – var den förste som var nära att sätta en nolla i grundomgången med Let´s Dance. Men anridningen till trekombinationen blev inte helt optimal och de hjälpte inte att Daniel Larsson hjälpte till med en smackning, det blev ett nedslag på utsprånget. 

I stället blev det Loviseholms Sporthästklubbs Arnold Assarsson som satte grundomgångens första nolla tillsammans med Digital VT efter en säker runda. Direkt efteråt kontrade hemmaryttaren Jens Fredricson med ytterligare en felfri runda i klassen efter att ha använt all sin rutin när han lotsade Uncanto di Villagana felfritt runt. Fredricson var också något snabbare än Assarsson vilket innebar fördelen att starta efter honom i andra rundan. 

John Hickey hade två hästar i klassen och fick 16 fel med den första. Men när irländaren kom tillbaka med Fairplay van het Hellehof (BWP val f 2005 e Querlybet Hero-Clinton uppf Baten Lieven) som näst sista startande i grundomgången satt allt där det skulle och ekipaget var felfritt i mål. Fredrik Jönsson från Flyinge Hästsportklubb fyllde sedan kvartetten med män till winning round genom att lotsa Cold Play felfritt i grundomgången. 

Fredrik Jönsson var först ut i winning round och visade direkt att han ville vara med och fajtas om de 20 000 kronorna och sadeln som utgjorde förstapris. Han var i ett hinder ganska ordentligt i början av winning round, men hade turen på sin sida och bommen låg kvar. Pressen blev stor på trion efter honom när det blev både felfritt och snabbt. 

Arnold Assarsson lät Digital VT sträcka ut ordentligt mellan hindren och galopperade bort språng både här och där. Det blev över sex sekunder snabbare än Jönsson, men två bommar föll på vägen. 

Hemmaryttaren Jens Fredricson fick spontana applåder när han red in på banan. Men det blev ett snopet slut när stallmästaren hoppade fel hinder tidigt i banan. 

John Hickey hade fördelen att gå ut sist i winning round. Han lade upp en härlig rytm och vägvinnande galopp som han kunde hålla hela vägen och riktigt gled över hindren på ett tidsbesparande sätt. Det var enkelt felfritt, en halv sekund snabbare än Jönssons tid och seger. John Hickey är en trogen gäst på Strömsholmstävlingarna och brukar plocka många placeringar – så även i år. 
– Jag tycker om att rida på gräs. Det känns så naturligt för hästarna, säger han. 

Han har haft Fairplay van het Hellehof i tre år.
– Han är fantastisk, kanske inte den hästen med den största kapaciteten men han gör alltid sitt bästa och vill alltid vinna, säger John Hickey. 

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden