Sverige
8 november 2018 14:40

Stulna TDB-pengar betalas tillbaka

BrottDe som blivit bestulna på pengar de hade i Tävlingsdatabasen har nu fått tillbaka dem. Detta efter att en polisutredningen om fallet har avslutats.

Stulna TDB-pengar betalas tillbaka
Nu har pengarna betalats tillbaka. Foto: Istock

Det var en tidigare anställd på Svenska Ridsportförbundet som hade tagit pengar ur Svenska Ridsportförbundets tävlingsadministrativa systemet, Tävlingsdatabasen eller TDB.

Den anställde hade under en längre tid tagit pengar från konton som personer hade där. Det handlade framförallt om vilande konton och mindre summor varje månad. Totalt stals 750 000 kronor från olika konton på det här sättet.

Nu berättar Svenska Ridsportförbundet att berörda kontoinnehavare har fått sina pengar återförda, detta efter avslutad polisutredning.

Eftersom de oegentligheter som drabbat TDB ligger bakåt i tiden ska inte förbundets ekonomin för 2018 påverkas. Rutinerna för TDB och ekonomiuppföljning har setts över och skärpts efter händelsen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 117 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-