Fälttävlan
18 juli 2014 14:16

Svag start av Sverige

Sverige fick ingen smakstart i Nations Cup som pågår i tyska Aachen. Efter fredagens dressyr och hoppning ligger laget sist och dessutom är det starkaste svenska kortet, Ludwig Svennerstål och Alexander, borta ur tävlingen.

Svag start av Sverige
Niklas Lindbäck och Mister Pooh är tillbaka på banan. Här har ekipaget precis avlutat sitt dressyrprov i Aachen.

Malin Petersen och Sofarsogood var först av svenskarna i dressyren. Ekipaget har haft svårt att få till dressyrmomentet på de senaste tävlingarna och i Luhmühlen var det så illa att ryttaren valde att stryka sig efter dressyren. Under fredagsmorgonens framridning såg stoet fint ut, men sedan ville hon inte gå in på banan. Väl där höll hon sig i skinnet till en början och visade stundtals en fin form och en fin travökning. Skritten var inte helt lyckad och efter det fick hon sina små utbrott med olika varianter av skuttande under uppvisningen.
 – Man kan verkligen fråga sig varför hon håller på så där, säger en lite uppgiven Malin Petersen som är aktuell för det svenska VM-laget. 
Hon själv höll sig dock lugn under ritten och kunde komma till ridning hela tiden. 
– Ja. Och hon var precis som jag vill ha henne innan jag gick in på banan.
Ekipaget slutade på 66,8 straff.

Johan Lundin och Johnny Cash fortsätter att sänka sitt dressyrstraff och slutade på 52,6 straff utan att prestera sitt allra bästa. Valacken var stundtals lite öppen i formen och missade första bytet. Men det var en uppvisning som präglades av lätthet och avspändhet där Johan Lundin kunde visa valackens register.
– Jag skulle vilja ha ut ännu mer, för jag vet att det finns där, säger Johan Lundin.

Niklas Lindbäck red in på banan med en Mister Pooh som såg ut att älska att vara tillbaka på tävlingsbanan igen. Ekipaget började starkt och ledde ett tag. Sedan blev det lite hackigt i travslutorna men överlag ett jämnt program.
– Han var glad över att vara här igen och har varit lite överladdad innan. Men nu var han lagom. Jag är glad att jag kunde vänta lite på honom och inte ha så bråttom, säger Niklas Lindbäck som slutade på 43,8 straff. 

Tyskarna har visat klassen i dressyren och leder lagtävlingen. Det är också dubbelt i tyskt i den individuella toppen. OS-bronsmedaljören Sandra Auffarth levererade och leder med Opgun Louvo på 33,8 straff.  Michael Jung är tvåa med regerande OS-guldmedaljören La Biosthetique-Sam FBW. Sverige är sist i lagtävlingen. Niklas Lindbäck är på 15:e plats, Johan Lundin är 33:a med Johnny Cash och 36:a med Orup som går utanför laget. Malin Petersen är sist av de 42 ekipagen som är kvar sedan Ludwig Svennerstål har strukit sig.

Malin Petersen fick två nedslag i hoppningen som reds inne på den stora arenan på fredagskvällen. Det håller henne kvar på sista plats. Johan Lundin och Johnny Cash gjorde en stabil runda ända till sista linjen som började med en trekombination. Där han valacken inte med riktigt och fick med sig en bom på B-hindret. Det puttade ned svensken till en 33:e plats. Med Orup blev det två nedslag och tidsfel. Mister Pooh gjorde allt i rätt även om Niklas Lindbäck tog lite tid på sig och fick med sig tre straff för tiden. Ekipaget ligger kvar på sin 15:e plats. 

Nations Cup i fälttävlan avslutas med terräng i morgon, lördag. 

Resultat, lagtävlingen

Resultat, individuellt

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden