Dressyr
18 mars 2019 20:00

Svensk kürseger i Spanien

InternationelltSpanienbaserade ryttaren Linda Swande hade en framgångsrik tävlingshelg i Camarma de Esteruelas. I GP-küren tog de hand om förstaplatsen med över 71 procent.

Svensk kürseger i Spanien
Linda Swande hade fina framgångar med Baton Rouge C i helgen (arkivbild). Foto: Privat

Vid helgens trestjärniga dressmeeting i spanska Camarma de Esteruelas hade spanienbaserade svenska ryttaren Linda Swande framgångar. Tillsammans med Baton Rouge C (KWPN val f-06 e Flemmingh-Beaujolais) blev det två placeringar på två starter. I fredagens Grand Prix med 12 startande kom Linda Swande på en fjärde plats med 66,935 procent. I söndagens Grand Prix kür blev det seger. Klassen hade visserligen bara två startande, men 71,070 procent i resultat skäms inte för sig. Totalt red Linda hem cirka 7 000 kronor i prispengar i klasserna.

Linda Swande har i drygt 20 år bott och arbetat i Spanien, där hon driver ett hästsportföretag utanför Barcelona. Hennes häst Baton Rouge är en helbror till avelshingsten Krack C, och mer om Linda Swande kan du läsa i Ridsports reportage om henne här.

Resultat Camarma de Esteruelas

Isabellatovek
Isabella Tovek och Sam Donnerhall tog en kürplacering i helgen (arkivbild). Foto: Pernilla Hägg

Vid världscupmeetinget i ’s-Hertogenbosch, Nederländerna, reds det inte bara världscupdressyr. I U25-klasserna startade Isabella Tovek, och hon tog under lördagen en sjätteplacering i CDI-U25 GP kür tillsammans med Sam Donnerhall (OLD val f-07 e Samarant-Donnerhall). Procenten blev 69,942, och i prispengar blev det cirka 3 000 kronor till Isabella.

Resultat ’s-Hertogenbosch

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden