Sportnytt
19 november 2019 20:52

Svensk hovslagare vann FEI:s solidaritetspris

Det blev den svenska hovslagaren Uno Yxklinten som vann FEI:s solidaritetspris. Hans arbete med att utbilda hovslagare i Zambia fick flest röster.

Svensk hovslagare vann FEI:s solidaritetspris
Uno Yxklinten vann FEI Solidarity Award för sitt arbete i Zambia. Foto: Privat

Internationella Ridsportförbundet FEI avslutade sitt årsmöte med en gala där olika priser delades ut, till ryttare, hästskötare och andra som gjort en insats för ridsport och hästar under året.

I klassen FEI Solidarity var svenska hovslagaren Uno Yxklinten en av fyra nominerade, genom hans arbete med att utbilda hovslagare i Zambia. Den insatsen fick flest röster och Uno Yxklinten fick ta emot pris på galan i Moskva.

Bland de övriga pristagarna fanns Madeleine Broek, hästskötare till Marc Houtzager från Nederländerna, som vann priset som bästa grom, tyska dressyrryttaren Semmieke Rothenberger som blev FEI Rising Star 2019 och tyska fälttävlansryttaren Ingrid Klimke som blev FEI Best Athlete 2019.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden