Dressyr, Ridsport Play
13 november 2021 09:13

Kolla klippet: Svensk dubbelt på pallen i danska Grand Prix-klasser

InternationelltEtt svenskt ekipage tog två pallplacering när det reds trestjärniga Grand Prix-klasser vid danska Blue Hors Dressurfestival på fredagen och lördagen.

Kolla klippet: Svensk dubbelt på pallen i danska Grand Prix-klasser
Malin Wahlkamp-Nilsson. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivbild: Roland Thunholm

Det var Patrik Kittels beridare Malin Wahlkamp-Nilsson och Amplemento (BAD-WÜ hingst f 2011 e Ampere-Sir Oldenburg, uppf Willy Waidelich, äg La Pomme Hb) som slog till med en tredjeplats i både fredagens Grand Prix och lördagens Grand Prix kür.

Det svenska ekipaget visade bland annat en fin samlad skritt och bra piruetter på fredagen Även några av bytena fick domarna att sätta betyg 8.

Ryggningen och saxen var dock inte lika lyckade. Det blev 71,587 procent efter spretigt dömeri där den domare som höll ekipaget högst hade det som tvåa och den som rankade ekipaget lägst hade det som åtta.

Kolla in filmklippet på ritten fredagens Grand Prix från Malin Wahlkamp-Nilssons Instagram nedan. 

Segern gick till danskan Nanna Skodborg Merrald/Blue Hors Don Olymbrio med 75,217 procent procent och här var domarna eniga.

Värt att notera är att svenska Jeanna Högberg och SWB-stoet Astoria, som gör sin första internationella GP-säsong, slutade precis utanför placering med en sjätteplats och 70,217 procent.

Även i lördagens Grand Prix kür blev det en tredje plats för det svenska ekipaget, då med 72,555 procent. Här gick segern till Malin Wahlkamp-Nilssons stallkamrat och Patrik Kittels fru, Australiens Lyndal Oatley/Elvive, med 76,855 procent.

Resultat, Grand Prix

Resultat, Grand Prix kür

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden