Hoppning
7 juni 2016 11:34

Svensk poängjakt i Cannes

Efter en helg utan Global Champions Tour är det dags igen – nu väntar tävlingarna i Cannes, med två svenskar i startlistan.

Svensk poängjakt i Cannes
Kan Rolf-Göran Bengtsson och Casall ASK förbättra förra årets resultat i Cannes? Då slutade ekipaget tvåa i GCT-deltävlingen.

Förra året fick Rolf-Göran Bengtsson och Casall ASK se sig besegrade i en mycket rafflande omhoppning av Penelope Leprevost och Ratina d’la Rousserie.

Rolf-Göran ligger just nu på tredje plats i GCT-tabellen, som toppas av Christian Ahlmann med dubbla vinnaren Ludger Beerbaum på andra plats. Svenskens bästa resultat i år är en tredjeplats i Antwerpen, och han har tagit poäng i fyra av de sex deltävlingar han ställt upp i.

Startfältet i Cannes är minst sagt stjärnspäckat. Åtta av de tio högst rankade ryttarna i världen finns på plats och intresset för att rida på den rätt spektakulära arenan är stort. Andra omgången av GCT-klassen kommer att ridas sent på lördag kväll i strålkastarljus och inför fullsatta läktare med hamnen och de enorma båtarna precis bredvid.

På plats finns också Henrik von Eckerman som har med sig både Yajamila och Gotha till den franska rivieran. Henrik har startat i fyra deltävlingar, med sjundeplatsen på Yajamila i Shanghai som enda poänggivnade resultat.

Här är alla anmälda till Cannes

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden