Hoppning
10 maj 2021 10:30

Svenska childrenframgångar i Samorin

TopprestationerDe svenska childrenryttarna var oslagbara vid det internationella meetinget för unga ryttare i Samorin i helgen. Mathilda Hansson vann i princip allt hon startade och Liam Nilsson tog hem juniorernas GP. Även Linn Arvidsson och Linnéa Åberg-Cronin visade framfötterna.

Svenska childrenframgångar i Samorin
Liam Nilsson och "Elvis" gjorde en praktinsats i Samorin. Foto: Privat

Svenskarna höll sig väl framme i söndagens children-GP i slovakiska Samorin. Klassen var en tidshoppning över 1,25-hinder och vanns av Mathilda Hansson och LVS Wizard. Ekipaget gick i mål felfritt på tiden 37,13 sekunder. Svenskt blev det även på tredjeplatsen genom Liam Nilsson och Zäta C som fick ett nedslag. Fyra blev Linnéa Åberg-Cronin och Järta. Klassen bjöd på tio starter.

Ytterligare en seger för Sverige blev det i juniorernas Grand Prix, där Liam Nilsson fick till en kanonrunda med Love Me Tender, kallad ”Elvis”. Ekipaget gick i mål på 0 fel med tiden 37,34 sekunder, vilket var två sekunder snabbare än tvåan. Svenskt blev det även på sjätteplatsen genom Linn Arvidsson och Glenmorangie, som red felfritt med tiden 41,00 sekunder. Klassen gick över 1,35-hinder och bjöd på 24 starter. De bägge svenskarna var de enda childrenryttarna.

De svenska childrenryttarna utmärkte sig ytterligare genom att lägga beslag på hela prispallen i childrentourens 1,20-klass. Här vann återigen Mathilda Hansson och LVS Wizard. Tvåa blev Liam Nilsson och Zäta C medan Linnéa Åberg-Cronin och Järta blev trea. Klassen bjöd på 14 starter.

Mathilda Hansson vann också 1,15-klassen för children med Javenia som enda felfria ekipage. Duon hade även snabbast tid. Tvåa blev Linnéa Åberg-Cronin och Hard To Beat G. som hade ett nedslag. Bägge ryttarna startade dessutom hela meetinget med topplaceringar i den inledande 1,15/1,20-klassen. Vann gjorde Mathilda Hansson med LVS Wizard medan Linnéa Åberg-Cronin kom tvåa med Järta. Klassen bjöd på 14 starter.

Banbyggare var ingen mindre än svenskkroatiske Eduard Petrović, som har byggt flera EM-banor för unga ryttare.

Samtliga resultatlistor.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden