Hoppning
19 mars 2018 07:41

Svenska framgångar vid Live Oak International

USAI helgen har Live Oak International rullat på i Ocala, USA. Svenska framgångar blev det både genom ryttarprestationer och en svenskfödd i häst.

Svenska framgångar vid Live Oak International
Svenska framgångar blev det i USA via Alma Björklund (vänster) och Ohlala (höger). Bilderna är tagna vid andra tillfällen. Foto: Sara Hellner/Stefano Grasso

Svenska ryttaren Alma Björklund tog flera placeringar vid helgens trestjärniga jättemeeting Live Oak International i Ocala, USA. I en 1,50 med 20 startande ekipage knep Alma två placeringar – hon kom sexa med Unex Captain Chaos och sjua med Merida. Endast tre ekipage red felfritt i klassen och Alma hade åtta fel med båda sina hästar. I prispengar blev det cirka 16 000 kronor plus 11 500 kronor – totalt cirka 27 500 för de båda placeringarna.

Alma tog även en placering i 1,40 med Merida under meetinget.

Svenska framgångar i de högre klasserna blev det under amerikansk flagg genom SWB-stoet Ohlala (f-04 e Orlando-Cardento, uppf Leif Nilsson). Riden av Lauren Hough blev Ohlala bland annat placerad i den avslutande Grand Prix-klassen över 1,60-hinder. Som snabbaste fyrafelare i grunden lade de beslag på fjärdeplatsen och belönades för det med sådär 82 000 kronor i prispengar för prestationen.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden