Hoppning
20 mars 15:14

Alma Björklund placerad i USA

Svenska U25-ryttaren Alma Björklund tog i helgen en fin placering i Wellington. ńntligen har hon hittat formen med sin Unex Captain Chaos 8.

Alma Björklund placerad i USA
Alma Björklund och Unex Captain Chaos 8 tog en fin andraplats i Wellington.

23-åriga Alma har bara gjort en internationell start med Unex Captain Chaos 8 (HOLST, val f-05 e Con Air-Landaris) tidigare men tog då ingen placering. Vid helgens trestjärniga tävlingar i Wellington gick det betydligt bättre med felfria rundor både i grundomgång och omhoppning, vilket slutade i en andraplats i Hollow Creek U25 Grand Prix Semi-Final som gav ca 62 000 kronor i prispengar.

Alma började rida Captain Chaos regelbundet i slutet av sommaren.
– Jag har inte haft honom så särskilt länge, och det är just nu som vi på något sätt har börjat förstå varandra bättre, sade Alma Björklund i ett pressmeddelande efter tävlingen.
– Han är fantastisk för mig. Han passar mig väldigt bra och får mig att känna mig säker, fortsätter Alma.

Hästen har tidigare tävlat framgångsrikt upb till 1,60 under svenska Angelica Augustsson Zanotelli och britten Tim Gredley.

Det här var alltså Almas första större omhoppning med Captain Chaos. Egentligen hade hon bara tänkt gå på säkerhet och nolla, men hon berättar att hon fick tänka om precis innan hon kom in på banan.
– Min tränare Eddie Macken sade åt mig att jag skulle försöka vinna, så jag var lite mitt emellan.
– Jag startade lite långsamt men när jag blev säkrare red vi snabbare, säger Alma, som tillägger att Captain Chaos kändes jättebra.

Klassen hade 36 startande och vanns av Kerry McCahill på Charly Chaplin S.

Resultat

Hingstar Online

Just nu 124 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar