Hoppning
6 april 12:55

Svenska hopphästarna klara för start

VärldscupfinalBåde Jens Fredricsons Markan Cosmopolit och Angelica Augustsson Zanotellis Kalinka van de Nachtegaele gick igenom hästbesiktningen i Leipzig på tisdagen.

Svenska hopphästarna klara för start
Jens Fredricsons och Markans Cosmopolit under onsdagens uppvärmningshoppning i Leipzig. Foto: Roland Thunholm

Jens Fredricson och Angelica Augustsson Zanotelli är startklara för årets upplaga av FEI Jumping World Cup Final i Leipzig, som inleds på torsdag.

På onsdagsmorgonen red världscupekipagen en träningsklass inne på banan över 1,40-hinder. Den första finalomgången avgörs på torsdag, den andra på fredag och den stora finalen på söndag. Jens Fredricson är taggad inför karriärens tredje världscupfinal, han ser med spänning fram mot banans utmaningar.

– Ju större ju bättre, de får bygga vad de vill känner jag med den här hästen, det är en väldigt bra känsla, säger Jens Fredricson i en intervju med Sportspegeln.

På onsdagen är det även dags för hästbesiktning av dressyrhästarna. Patrik Kittel och Blue Hors Zepter representerar Sverige. Dressyrens världscupfinal avgörs genom en Grand Prix på torsdag och en kür på lördag.

Världscupfinalen är den första som avgörs sedan 2019. 2020 ställdes finalen in på grund av pandemin, och i fjol ställdes den in på grund av hästviruset EHV-1.

Fullständig startlista hittar du här

SVT sänder hela världscupfinalen

Torsdag 7 april

SVT1/Play 14.25-16.15 Hoppning final 1

SVT Play 18.20-20.30 Dressyr

Fredag 8 april

SVT1/Play 13.50-16.00 Hoppning final 2

Lördag 9 april

SVT Play 19.00-21.45 Dressyr GP Kür

Söndag 10 april

SVT1/SVT Play 14.35-18.00 Hoppning final 3

SVT2/SVT Play 18.00-18.30

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden