Dressyr
20 maj 06:25

Svenska laget jagar ny seger i Nations Cup

SäsongsstartI helgen rids årets första femstjärniga Nations Cup i dressyr, med ett svenskt lag på startlinjen. Och det är på framgångsrik mark de rider - det svenska laget, med samma ryttare då som nu, vann förra årets upplaga av tävlingen i franska Compiègne.

Svenska laget jagar ny seger i Nations Cup
Patrik Kittel vet hur det känns att vinna Nations Cup i franska Compiegne - i helgen gör han ett nytt försök. Foto: FEI/psvphoto

Patrik Kittel, Antonia Ramel och Juliette Ramel såg till att rida hem lagsegern för ett år sedan, och nu är det dags för ett nytt försök. Den femstjärniga tävlingen där Nations Cup rids inleds med Grand Prix för samtliga på lördag, och avgörs sedan med Grand Prix Special och Grand Prix Kür på söndag – två lagryttare rider specialen och ett ekipage startar i küren.

Patrik Kittel har flera hästar med sig till Frankrike, och tar Touchdown till Nations Cup. Juliette Ramel har sin kämpe Buriel K.H., medan systern Antonia rider Curiosity.

Det pågår även två trestjärniga tourer i Compiègne, där Patrik Kittel rider Forever Young och Blue Hors Zepter och har sällskap av Jeanna Högberg/Astoria, Jacob Nörby Sörensen/Sheeran och Vincent, och Malin Wahlkamp-Nilsson/Moegelbjergs Romeo. Här inleder man med Grand Prix under fredagen.

Även i U25-klasserna finns det svenskt i startlistan, då Victoria Karlsson rider sin Cum Laude.

Nästa femstjärniga deltävling i Nations Cup äger rum 23-26 juni i Rotterdam, Nederländerna, innan det är dags för anrika Aachen i Tyskland veckan efter.

FEI Dressage Nations Cup – säsongen 2022

17-18 mars Wellington Florida, USA
6-8 maj Mariakalnok, Ungern
21-22 maj Compiègne, Frankrike
23-26 juni Rotterdam, Nederländerna
30 juni-2 juli Aachen, Tyskland
14-17 juli Falsterbo, Sverige

Start- och resultatlistor
Livesändning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden