Fälttävlan
1 maj 2022 21:23

Svenska ryttare tog för sig på fälttävlansbanorna

InternationelltDet blev mängder av svenska placeringar i polska Sopots internationella tävlingar den här helgen. I Frankrike höll Frida Andersén sig framme.

Svenska ryttare tog för sig på fälttävlansbanorna
Golden Midnight och Malin Josefsson. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Roland Thunholm

I polska meetingets korta fyrstjärniga klass, CCI4*-S slutade EM-medaljören och nyblivna mamman Malin Josefsson och Golden Midnight (SWB val f 2008 e Goldmine-Maraton, uppf Gert Hermansson, äg Karin Berglund) på en fjärdeplacering.

Dressyr är inte ekipagets starkaste sida och det blev 34,2 straff och en femteplats där. Trots lite tidsfel i terrängen kunde ekipaget sedan klättra en placering.

I meetingets långa trestjärniga klass, CCI3*-L med 15 startande blev ungdomsryttaren Amanda Andersson och Jersey bästa svenska ekipage med en tredje plats. Hon vann dessutom meetingets CCI2*-S tillsammans med Double Carat.

Även i den korta trestjärniga klassen, CCI3′-S blev det svenskt i prislistan. Allra bäst gick det för Malin Josefsson igen, denna gång med Maggan V som slutade fyra.

Resultat, Sopot

I franska Saumur satte landslagsryttaren Frida Andersén ett VM-kval tillsammans med Box Leo (SWB val f 2010 e Jaguar Mail-Quite Easy uppf/äg Therese Örup). Detta efter att blivit åtta i en lång fyrstjärnig klass, CCI4*-L med över 20 startande. Ekipaget gjorde en ordentlig upphämtning efter dressyren där det låg på 17:e plats med 34,5 straff. En dubbelnolla i terrängen och 4 straff i hoppningen gjorde klättringen i resultatlistan möjlig.

Resultat, Saumur

Erika Sjöström blev trea i lång tvåstjärnig klass i Ballindenisk, Irland, tillsammans med Global Narco.

Resultat. Ballindenisk

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden