Fälttävlan
6 februari 2022 15:08
Ridsportplus

Svenska EM-medaljören har blivit mamma

FamiljelivDubbla EM-medaljören Malin Josefsson har blivit mamma till en liten pojke. Samtidigt planerar hon för fullt för VM-säsongen 2022. "Min förhoppning är att det ska gå att vara ganska bra med," säger hon.

Svenska EM-medaljören har blivit mamma
Malin Josefsson har representerat Sverige på flera mästerskap. Bilden är från inomhusfälttävlan i Friends för några år sedan. Foto: Privat/Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det var tidigare i veckan, den 1 februari, som Malin Josefsson och hennes sambo Gustav Lönnqvist fick en son som heter Leo, detta efter en långdragen förlossning.

Det stora målet är VM men jag hoppas även kunna göra någon mer femstjärnig start. Malin Josefsson.

– Men allt gick bra och Leo kom ut till slut, berättar Malin Josefsson som bor i Osby.

33-åriga Malin Josefsson ingår i den svenska spetstruppen 2022. Tillsammans med Golden Midnight (SWB val f 2008 e Goldmine-Maraton, uppf Gert Hermansson, äg Karin Berglund) ingick hon i det svenska bronslaget på EM förra året.

Ekipaget ingick också i det svenska bronslaget 2019, en prestation som utsågs till Årets prestation på Ryttargalan och har gjort klassikern Badminton. Malin Josefsson har också vunnit Breeders flera gånger och är näst högst placerade svensk på världsrankningen med plats 99.

Fokusera på Leo

Den närmaste tiden ska hon fokusera på Leo och allt som hans födsel innebär av förändringar i tillvaron. Malin Josefsson har placerat ut en del av sina hästar, bland annat hos sina tränare Ebba von Essen och Piia Pantsu-Jönsson.
– Där är mina två bästa hästar och tanken är att de ska vara igång när jag kan börja tävla igen. Jag kommer mest fokusera på de äldre hästarna i år och tanken är att Stina Arosenius ska jobba med oss när hennes beridareutbildning i Flyinge är klar i april. Då kommer hon få tävla mycket av de yngre hästarna., fortsätter Malin Josefsson som också har hjälp av andra med att hålla igång och ta hand om sina hästar under den här perioden.

Stora mål

– Min förhoppning är att det ska gå att vara ganska bra med under säsongen 2022. Det stora målet är VM men jag hoppas även kunna göra någon mer femstjärnig start och kanske unghäst-VM i franska Le Lion.

Se Malin Josefssons inlägg på Instagram nedan.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Malin Josefsson (@malin.josefsson)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden