Fälttävlan
26 september 2021 15:10

EM-brons till Sverige

MästerskapSverige gjorde – precis som vid EM 2019 – en makalös klättring på EM i fälttävlan och tog till slut ett brons. Storbritannien dominerade fullständigt.

EM-brons till Sverige
Det svenska bronsgänget med förbundskapten Fredrik Bergendroff, Malin Josefsson, Malin Petersen, Christoffer Forsberg och Sara Algotsson Ostholt. Foto: FEI/Richard Juilliart

EM i fälttävlan i Avenches, Schweiz, blev en brittisk uppvisning. De vann lagtävlingen och tog hand om alla individuella medaljer. Tyskland tog silver och Sverige brons.

Guldet gick till Nicola Wilson/JL Dublin, Piggy March/Brookfield Inocent tog silver och Sarah Bullimore/Corouet brons.

Sverige ryckte upp sig ordentligt och slutade på en fin bronsplats efter att ha klättrat från en tionde plats efter första dagens dressyr.

I det svenska bronslaget ingick Christoffer Forsberg/Hippo’s Sapporo, Malin Josefsson/Golden Midnight, Sara Algotsson Ostholt/Chicuelo och Malin Petersen/Charly Brown. Sara Algotsson Ostholt blev bästa svensk individuellt med en elfte plats.

 

Resultat, individuellt

Resultat, lagtävlingen

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden