Fälttävlan
20 juni 19:01
Ridsportplus

Brittisk triumf i femstjärnigt – Romeike bästa svensk i CCI4*S

LuhmühlenSäsongens första riktiga fälttävlansklassiker är avklarad i tyska Luhmühlen. Det blev brittisk seger i den prestigefyllda femstjärniga klassen där enda svenska ekipaget gick omkull. I den fyrstjärniga klassen visade OS-aktuella Louise Romeike OS-form på två hästar.

Brittisk triumf i femstjärnigt – Romeike bästa svensk i CCI4*S
Mollie Summerland och Charly van ter Heiden. Foto: Annette Dölger/TGL

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Den femstjärniga klassen i tyska Luhmühlen hade 24 starter och vanns av Storbritanniens Mollie Summerland och Charly van ter Heiden.

De skulle aldrig kunna ta en plats i det tyska laget så därför frågade de mig om jag ville ta över honom. Louise Romeike om Cato.

Enda svenska ekipage i klassen var Anna Freskgård och Techno som dessvärre fick ett fall i terrängen när hästen tappade ner ett ben i insprånget i coffin. Både häst och ryttare var dock snabbt på benen efter fallet.

I den fyrstjärniga klassen var flera svenskar på gång. Förbundskapten Fredrik Bergendorff fanns också på plats för att ta en sista till på de svenska ekipagen innan han presenterar en lång lista med aktuella ekipage till OS i Tokyo de närmaste dagarna.

Dubbla EM-medaljören i lag, Louise Romeike, visade fin form och var fyra med Cato (HOLST val f 2004 e Contendro I-Heraldik xx, uppf J ZG Schmidt och S Naumburg, äg Hinrich, Susanne och Louise Romeike).
– Det känns som om det blir bättre och bättre och hela tiden med honom, säger Louise Romeike.

Sjua efter dressyren

Hon började som sjua efter dressyren i den 66 ekipage stora klassen med 27,2 straff. Sedan lades enbart 0,4 straff till för tiden i terrängen för ekipaget.

Ridsport
Louise Romeike. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

Hon tog över honom efter sin man, Claas Romeike förra året.
– Han kom till Claas när han var fyra år och de har gjort jättemycket, Badminton och Luhmühlens femstjärniga klasser bland annat. Men de skulle aldrig kunna ta en plats i det tyska laget så därför frågade de mig om jag ville ta över honom. Det är en jättebra häst, säger Louise Romeike som absolut kan tänka sig att rida OS på valacken.
– Han är stor och snäll.

Fler hästar

Hon är också OS-aktuellt med Wieloch´s Utah Sun medan Waikiki inte är i form efter hovproblem. Med Wieloch´s Utah Sun blev hon utanför placering denna gång.

Malin Petersen blev elva med Charly Brown 311 och Sara Algotsson Ostholt 15:e med Chicuelo.

Värt att notera är att Malin Josefsson och Golden Midnight tillhörde de nio ekipage som var helt felfria i terrängen. De slutade 22:a.

Det var väldigt varmt under tävlingarna, upp mot 37 grader. 49 ekipage genomförde klassen och Tysklands Michael Jung vann tillsammans med fischerChipmunk FRH.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden