Fälttävlan
8 maj 2021 09:18

Svensk OS-ryttare toppar i regnigt Marbach

InternationelltDet har varit en händelserik tävling i tyska Marbach. Regn och snö har gjort att den fyrstjärniga terrängen flyttas. Svenska Katrin Norling leder efter dressyr och en hoppning med många omkastningar i resultatlistan.

Svensk OS-ryttare toppar i regnigt Marbach
Katrin Norling och Fernando-Ukato. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

Det är bara några veckor sedan Katrin Norling och Fernando-Ukato (KWPN val f 2010 e Ukato-Holland, uppf H.J. Steggink, äg Mariette Norling) vann den internationella trestjärniga klassen hos Gärds Ryttarförening.

Nu toppar ekipaget den korta fyrstjärniga klassen, CCI4*S, i tyska Marbach.

Tävlingen har ett starkt startfält, med flera tilltänkta OS-ekipage från olika länder på plats. Katrin Norling började med en bra dressyr som lade henne på tredje plats med 26,6 straff. Då hade hon tyska stjärnorna Ingrid Klimke och Michael Jung före sig i resultatlistan.

Banhoppningen innebar dock en hel del omkastningar i resultatlistan. Fernando-Ukato satte en felfri runda, medan de framför det svenska ekipaget fick nedslag. Katrin Norling gick därmed upp i ledningen, men det är riktigt tajt i toppen med Tysklands Sandra Auffarth bara 0,1 straff efter.

Klassen har över 80 startande ekipaget och Katrin Norling ligger även nia med Hulliebulle med 28,9 straff. Sara Algotsson och Chicuelo är på 20:e plats med 31,6 straff och Louise Romeike är 21:a tillsammans med Wieloch’s Utah Sun med 31,9 straff.

Vädret har varit besvärligt med både regn och snö, därför har arrangören beslutat att flytta den fyrstjärniga terrängen från i dag, lördag, till i morgon, söndag.

Katrin Norling tillhörde svenska spetstruppen i flera år tidigare, och red bland annat OS-final 2008 tillsammans med Pandora Emm.

Resultat

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden