Fälttävlan
17 april 2021 21:42

Trestjärnig seger för Katrin Norling

FälttävlanspremiärFälttävlanssäsongen har öppnat hos Gärds Ryttarförening. Under lördagen tog Katrin Norling och Fernando-Ukato hem segern i den internationella trestjärniga klassen.

Trestjärnig seger för Katrin Norling
Katrin Norling och Fernando-Ukato visade storform hos Gärds RF (bilden är från ett annat tillfälle). Foto: Roland Thunholm

Ekipage från Sverige och övriga Norden gjorde under lördagen upp i en trestjärnig och en tvåstjärnig klass hos Gärds Ryttarförening. Katrin Norling och Fernando-Ukato vann storstilat den trestjärniga internationella klassen med slutresultatet 25,7 straffpoäng. Klassen bjöd på 43 starter.

– Dressyren kändes bra trots en miss i slutan. Hoppningen kändes stabil, han gör sitt jobb och jag kan lita på honom, säger ryttarinnan och beskriver Fernando-Ukato som lydig och mjuk att rida, säger Katrin Norling till Svenska Ridsportförbundet.

– Terrängritten kändes inte så snabb men jag kunde hålla en bra linje och mata på. Banan var jättefin och det var bra underlag.

Det stora målet är OS i Tokyo och 11-årige Fernando-Ukato är kvalad och klar.
– Det är roligt om det också blir ett EM som ännu en möjlighet, säger Katrin Norling.

I maj tävlar ekipaget i maj. Då startar även en två år yngre halvbror till Fernando-Ukato, Hulliebullie, startar i samma klass.
– Han är tuffare i sin attityd och kan bli minst lika bra.

I lördagens tvåstjärniga klass vann Amanda AnderssonJersey.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden