Fälttävlan
8 maj 2021 16:49
Ridsportplus

Katrin Norling om ledningen i Marbach: ”Jag kör på”

InternationelltDet är tio år sedan hon representerade Sverige på ett internationellt mästerskap. Den här helgen har Katrin Norling visat förbundskapten Fredrik Bergendorff vad hon går för genom att sätta hela tyska topptruppen på plats efter hoppning och dressyr på fyrstjärnig nivå i tyska Marbach. "Jag ska visa vad jag går för under våren," säger 42-åringen som är grymt sugen på att rida OS i Tokyo.

Katrin Norling om ledningen i Marbach: ”Jag kör på”
Katrin Norling. Foto: Natalie Lindholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

42-åriga Mantorpsryttaren Katrin Norling representerade Sverige på mängder av mästerskap från ponnytiden och fram tills 2011. OS-finalen i Hongkong tillsammans med Pandora Emm är en av höjdpunkerna.

Jag vet ju att han är fin i både dressyr och hoppning, men det känns extra bra att kunna vara bättre än de stora tyska namnen. Katrin Norling.

Nu har hon hunnit bli tvåbarnsmamma och skaffat sig några nya hästar. Det internationella tävlandet har egentligen aldrig satts på paus, men nu är Katrin Norling verkligen på väg tillbaka.

– Jag tänker att jag kör på, säger Katrin Norling via telefon från tyska Marbach där hon är over-night-leader i tävlingens CCI4*S tillsammans med OS-kvalade Fernando-Ukato (KWPN val f 2010 e Ukato-Holland, uppf H.J. Steggink, äg Mariette Norling).

Internationell seger

Ekipaget vann nyligen den internationella trestjärniga klassen hos Gärds Ryttarförening och har nu visat klassen i både dressyr och hoppning i ett startfält med bland annat hela tyska topptruppen.
– Det känns jätteroligt. Jag vet ju att han är fin i både dressyr och hoppning, men det känns extra bra att kunna vara bättre än de stora tyska namnen, säger Katrin Norling.

Katrin Norling Jumping
Katrin Norling och Pandora i OS-finalen 2008. Arkivbild: Roland Thunholm

Fernando-Ukato började tävla internationellt 2017 och förra året kom han tvåa i polska Strzegoms CCI4*S. Det är alltså ett ekipage som redan har visat sin kapacitet och som förbundskapten Fredrik Bergendroff har ögonen på inför OS i Tokyo i sommar.

Ekipaget levererade en bra avspänd dressyr i Marbach på fredagen.
– Han har utstrålning och tre bra gångarter och är väldigt lydig. Jag kunde verkligen rida punkt för punkt. Det enda som inte gick så bra var ena slutan i galopp där bakdelen kom lite före i början, säger Katrin Norling.

”Pigg och vaken”

– Han är en pigg och vaken häst. så fort han kommer in på banan är han så koncentrerat på vad han ska göra.

Hoppningen gick också fint, även om det var på håret att det blev straff för tiden. Men 0 fel i protokollet gjorde att ekipaget klättrade från tredje plats efter dressyren till ledning inför terrängen som är flyttad från lördag till söndag pågrund av regn och snö tidigare under tävlingen.
– Det har varit jättekallt och blötsnö. Men nu har solen kommit fram så jag tror det hinner torka upp, säger Katrin Norling.

Kuperad terräng

Terrängen är – som alltid i Marbach – kuperad och har en del klurigheter för ekipagen.
– Det är alltid svårt att hålla tiden här, säger Katrin Norling.

Den extra dagen som hon fick mellan momenten i tävlingen har hon ägnat åt att rida ut med Fernando-Ukato och sin andra häst, Hulliebulle.

Hon gör ingen hemlighet av att hon vill till Tokyo i sommar.
– Jag är jättesugen på att rida ett OS och tänker att jag ska visa vad jag går för under våren.

Mer information och webb-tv på tävlingsarrangörens webbplats.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden