Sverige
17 maj 2020 09:42

Svenska stjärnor i digital talk-show

Säker med hästSvenska Ridsportförbundets kampanj Säker med häst flyttar till Instagram. I veckan som kommer blir det tre live-sändningar där kända ryttare delar med sig av sina bästa säkerhetstips.

Svenska stjärnor i digital talk-show
Fredrik Jönsson. Foto: Roland Thunholm

Kampanjen Säker med häst är ett samarbete mellan Svenska Ridsportförbundet och försäkringsbolaget Folksam. Syftet är att kända ryttare ska dela med sig av sina kunskaper när det gäller träning, tävling, säkra grepp och konsten att bygga en bra relation till sin häst.

Nu berättar Svenska Ridsporförbundet, SvRF, på sin webbplats att satsningen flyttar till Instagram live. Där bjuder hoppningens förbundskapten Henrik Ankarcrona på talkshow tillsammans med några svenska toppryttare.

– Vi kommer bland annat att prata om hur vardagen ser ut just nu hos ryttarna, hur de tränar sina hästar under tävlingsstoppet och planerar framåt i detta långa uppehåll. Men vi bjuder också på snack kring säkra rutiner i vardagen och på tävling, säger Henrik Ankarcrona till SvRF.

Det blir tre sändningar i veckan som kommer:

Tisdag 19 maj 18.00. Hoppryttaren Fredrik Jönsson.
Onsdag 20 maj 18.00. Fälttävlansryttaren Sara Algotsson Ostholt.
Fredag 22 maj 18.00. Hoppryttaren Angelica Augustsson Zanotelli.

Det kommer att gå att ställa frågor till förbundskaptenen och ryttarna under sändningarna

Programmen sänds på Svenska Ridsportförbundets Instagram.

Säker med häst har tidigare genomförts som en roadshow.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden