Hoppning
26 oktober 2020 12:29

Svenska topplaceringar i Frankrike och Belgien

TopplaceringarSvenskarna gör avtryck ute i Europa. I helgen kammade Henrik von Eckermann hem flera GP-placeringar och blev meetingbäst i franska Saint-Lô, där även Alexander Zetterman och Douglas Lindelöw visade framfötterna. Samtidigt blev Wilma Hellström 1,45-trea i belgiska Opglabbeek.

Svenska topplaceringar i Frankrike och Belgien
Henrik von Eckermann visade storform i helgen. Här är han med Toveks Mary Lou (arkivbild). Foto: Jenny Schwieler Staaf

Nio av 48 ekipage nollade grundomgången i den fyrstjärniga GP-klassen i franska Saint-Lô över 1,55-hinder på söndagen. Henrik von Eckermann och King Edward var ett av fyra felfria ekipage i omhoppningen och slutade på fjärde plats med tiden 41,97 sekunder. Vann gjorde fransmannen Julien Epaillard som gick i mål på tiden 39,13 sekunder med hästen Queeletta.

Henrik von Eckermann hade en minst sagt lyckad tävlingshelg i Frankrike. Tillsammans med Glamour Girl kammade han även hem en sjätteplats i 1,50-klassen samt en seger i 1,45. Topplaceringarna ledde slutligen till att Henrik von Eckermann blev meetingbäst, vilket gav en trailer i bonuspris.

Nämnas kan också att Douglas Lindelöw knep en tredjeplats i helgens six bar-hoppning med Cheldon, och att Alexander Zetterman tog hem en 1,40-seger tillsammans med SWB-stoet Svea.

En svensk ryttare till som gjort bra ifrån sig i helgen är Wilma Hellström. Tillsammans med välhoppande Cicci Bjn, som även gick SM i Falsterbo, slog hon till med en fin tredjeplats på 1,45-nivå i belgiska Opglabbeek.

Resultatlistor Frankrike.

Resultatlistor Belgien.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden