Dressyr
16 februari 2020 18:48

Svenskar i dressyrtoppen i Norge

KürframgångarBåde stora hästar och ponnyer har gjort fina resultat i dressyren under Norwegian Horse Festival. Bland de framgångsrika märks Jeanna Högberg och Fiorucci HT. "Jag hade en superfin känsla", säger Jeanna Högberg.

Svenskar i dressyrtoppen i Norge
Kirrade küren. Det blev blandade resultat för Jeanna Högberg och Fiorucci HT under det norska meetinget, men när det var dags för kür satt allt på plats. Arkivbild. Foto: Roland Thunholm

Jeanna Högberg och Fiorucci HT (f. -09, e. Florencio I – Rubinrot) segrade i en trestjärnig Grand Prix kür  i Lillestrøm. Procenten blev 72,980.
– På lördagen var han jättespänd och laddad, och busig. Han har inte varit ute så mycket på senaste tiden. I dag fick vi byta arena, men han var ändå mer avspänd och mer med mig i dag, säger Jeanna Högberg på telefon medan hon reser hem från Norge.
Tvåa i küren kom Gunilla Byström med Vectra (f. -05, e. Silvano 1047 – Flyinge Amiral), med resultatet 71,560. Tredjeplatsen gick till Finland i form av Stella Hagelstam och New Hill Julitrea (f. -05, e. Revan – Alcatraz).
Även under lördagen var svenskarna placerade. Då blev det en fjärdeplats för Gunilla Byström i CDI3* Grand Prix, och en femteplats för Jeanna Högberg.
– Jag vill gärna rekommendera tävlingen, det är ett bra sätt att starta upp året. Det är bekvämt att det inte är så lång resa (för Jeannas del 6,5 timmar, red:s anm.) och det är en bra arena och bra uppvärmningsmöjligheter, säger Jeanna Högberg.

Två andraplatser för ponny

Bland de yngre svenska förmågorna på plats i Norge har Hannah Regosa och Inspi(Red) Justice Rp 185 (f – 08, e. Simberg Superman – National Zenith XX) ridit hem en andraplats i FEI:s Individuella mästerskapsprogram. Samma placering blev det i küren för ekipaget.
Mary Sophie Haid Bondergaard placerade sig som trea i küren med nya ponnyn Andor Bko (f. -09, e. Hagelkruis Valentijn – Morgenland’s Andor), som hon endast haft i stallet ett par veckors tid.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden