Fälttävlan
11 maj 2014 11:12

Svenskarna klara för hoppning

Sverige har två ekipage med i Badmintons avslutande hoppning. Alexander och Johnny Cash gick igenom morgonens veterinärbesiktning. Här finns också ett inslag om terrängen från FEI-tv.

Svenskarna klara för hoppning
Ludwig Svennerstål och Alexander är klara för start i eftermiddagens avslutande banhoppning i Badminton. Trevor Holt

Det är som vanligt omvänd startordning i banhoppningen vilket innebär att ledande Paul Tapner, Australien, startar sist. De 20 bästa ekipagen efter dressyr och terräng gör sin hoppning i eftermiddag med start 15.30 svensk tid. Både Johan Lundin/Johnny Cash, som är 14:e, och Ludwig Svennerstål/Alexander, som är nia, finns alltså med i finalhoppningen. Alexander är tre nedslag efter ledaren, Johnny Cash fem nedslag efter. 

Tre hästar visades inte vid morgonens veterinärbesiktning. Storbritanniens Nicola Wilson/Beltane Queen, Tysklands Kai-Steffen Meier/TSF Karascada M och Emma Dougall/Kelecyn Ice Age strök sig innan söndagens veterinärbesiktning. Nu återstår 32 av de 83 ekipage som startade tävlingen.

Online-resultat

Hoppningen kan följas via FEI-tv.

Arrangörens hemsida.

Läs om lördagens terräng här.

Badmintonbloggen.

Se inslag från FEI-tv om lördagens terräng i Badminton nedan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden