Fälttävlan
7 maj 2014 19:17

Svenskarna klara för start

Samtliga hästar som visades på onsdagens veterinärbesiktning i Badminton godkändes. Det innebär att fem svenska ekipage är startklara.

Svenskarna klara för start
Sara Algotsson Ostholt och Reality är klara för start i Badminton. Trevor Holt

Den blågula kvintetten King Bob, Alexander, Reality, Johnny Cash och Volt af Källstorp uppförde sig exemplariskt vid veterinärbesiktningen framför anrika Badminton House sent på onsdagens eftermiddag. Samtliga är nu klara för start.

Som traditionen bjuder följdes besiktningen av en stor publik. Hemmaryttarna fick mest applåder och många av dem verkar ha en egen hejaklack på plats i sydvästra Storbritannien. Världsettan William Fox-Pitt, veteranen Mary King och Grand Slam-vinnaren Pippa Funnell är bara några av populära brittiska ryttare som rider Badminton i år.

Vädret är blåsigt med regnmoln hängande i luften. Arrangören önskar sig dock inte mer regn just nu. Det har varit besvärligt på hästlastbilsparkeringen när deltagarna har kommit. En del lastbilar har fått dras loss med traktor.

Ludwig Svennerstål/Alexander och Viktoria Carlerbäck/Volt af Källstorp gör sin dressyr på torsdag medan Sara Algotsson Ostholt/Reality, Ludwig Svennerstål/King Bob occh Johan Lundin/Johnny Cash går in i tävlingen på fredag.

Läs mer inför Badminton som pågår hela veckan här. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden