Hoppning
4 april 2019 15:04

Svenskar på hugget: Irma värmde upp med seger

SmakstartI kväll gör Irma Karlsson debut i världscupfinalen. Hon värmde snyggt upp med en speedseger i 1,45 och hade gott om svenskt sällskap i resultatlistan.

Svenskar på hugget: Irma värmde upp med seger
Irma Karlsson är i storform. Seger i 1,45 med Balahe. Foto: Roland Thunholm

Torsdagseftermiddagens internationella 1,45 blev en trevlig historia ur svensk synvinkel. Irma Karlsson ger sig i kväll i kast med världscupfinalen och vad passar då bättre än att värma upp med seger? Tillsammans med Balahe (SWB, sto f 2002 e Baloubet de Rouet-Flamingo uppf Hans Stodell, äg Irmelin AB) var Irma felfri och snabbast av alla – segern säkrad. Christian Ahlmann och Atomic Z hoppade in som tvåa, medan Francois Jr Mathy och Hello Diamant blev trea.

Douglas Lindelöw äntrade banan på sluttampen och säkrade en svensk fjärdeplats med Saint Tropez Soul. Erica Swartz och Yaja Nike var fyra i 1,40 och nu blev det en ny topplacering i form av en femteplats.

Därefter var det gott om svenskt i resultatlistan med i tur och ordning Evelina Tovek och Oz de Breve, Rolf-Göran Bengtsson och Ermindo W, U25:an Filip Ågren och Cardina på placeringarna sju till nio.

Resultat

140ericaswartzyajart
Erica Swartz och Yaya Nike har en prima vecka hittills i Göteborg. Foto: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden