Hoppning
4 mars 2018 20:51

Svenskfödda Carat i strålande form

SWB-framgångar1,50-seger på lördagen och GP-placering på söndagen - SWB-valacken Carat visar inga tecken på att trappa ned utan fortsätter leverera under holländska ryttaren Robert Vos.

Svenskfödda Carat i strålande form
SWB-valacken Carat och Robert Vos tog red hem flera fina placeringar under helgen (arkivbild). Foto: Kim C Lundin

Vid de trestjärniga hopptävlingarna i tyska Braunschweig har Robert Vos denna vecka haft flera fina framgångar med svenskfödda Carat (SWB val f-00 e Cardento-Krevad, uppf Bengt Wallin). Carat har hunnit bli 18 år gammal men visar inga tecken på att han behöver trappa ned utan snarare att han är i toppform.

Meetinget inleddes för ekipaget med tre tidsfel i fredagens 1,45, men därefter blev det en fullträff med seger i 1,50-klassen. I söndagens Grand Prix över 1,55-hinder blev det felfria ritter i båda omgångarna och en fin andraplats för Vos och Carat strax bakom Gilles Dunon, Belgien, på Fou de Toi vd Keihoeve.

För sina placeringar med Carat denna helg fick Robert Vos drygt 180 000 kronor i prispengar.

Se den imponerande segerrundan från 1,50-klassen som Robert Vos delat på sina sociala medier:

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden