Dressyr
24 november 2019 20:29

Svenskfödda Quarton matchas mot OS med amerikansk ryttare

InternationelltPer-Arne Perssons uppfödning Quarton såldes till USA i somras, och nu är valacken en av tre hästar som Charlotte Jorst matchar mot OS i Tokyo.

Svenskfödda Quarton matchas mot OS med amerikansk ryttare
SWB-hästen Quarton har haft stora framgångar i unghästklasser - här ses han med Yvonne Österholm vid 7-årsdressyren i Falsterbo 2016. Nu matchas Quarton mot OS i Tokyo av en amerikansk ryttare. Foto: Lottapictures

Svenskfödda Quarton (SWB val f-09 e Quarterback-Don Schufro, uppf Per-Arne Persson) har vunnit Breeders Trophy och varit finalist vid unghäst-VM. Tillsammans med danska OS-ryttaren Anna Kasprzak avancerade Quarton till internationell Grand Prix, men i början av sommaren meddelade Anna att hennes resa med Quarton var slut och att han stod till försäljning hos Helgstrand Dressage (läs mer här).

Köpare blev därefter den amerikanska Charlotte Jorst, och Quarton anlände till den danskfödda dressyrryttaren i slutet av sommaren. Charlotte Jorst storsatsar mot OS i Tokyo, och Quarton är en av tre hästar som hon tävlar på med sikte mot en uttagning till de olympiska spelen. Förutom Quarton är Nintendro och Grand Galaxy Win med i trion över eventuella OS-hästar för Charlotte Jorst.
– Jag ser så mycket fram över denna säsong. Hästarna går superbra, säger Charlotte Jorst till Eurodressage.

Köper och returnerar hästar med Helgstrand

Tack vare ett stort kapital efter en företagsförsäljning kan Charlotte Jorst köpa på sig och prova ett flertal hästar för att hitta den som passar henn perfekt. Ridsport har tidigare skrivit om Charlotte Jorsts shoppningturer till Danmark (läs mer här), där Jorst både köper och lämnar tillbaka hästar hos Andreas Helgstrand.

En av hästarna som inte passade Charlotte Jorst var den dubbla UVM-finalisten och avelshingsten Atterupgaards Botticelli (e Benetton Dream-Caprimond E.H.). Efter en sejour i USA är Botticelli nu tillbaka i Danmark – dock numera som valack.

Här kan du se ett klipp med Charlotte Jorst och Quarton vid en träning på hemmaplan:

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Quarton is ready to show again this weekend in Del Mar California ❤️

Ett inlägg delat av Charlotte Jorst (@charlottejorst)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden