Dressyr
6 juni 2019 11:18

Anna Kasprzak har sålt Quarton

SWB-försäljningDen danska ryttaren Anna Kasprzak meddelar att hon sålt tre av sina hästar. Bland dem finns svenskfödda Quarton - Breeders-vinnare och finalist vid unghäst-VM.

Anna Kasprzak har sålt Quarton
Quarton och Yvonne Österholm hade stora framgångar i Sverige under unghäståren. Foto: Roland Thunholm

Quarton (SWB val f-09 e Quarterback-Don Schufro, uppf Per-Arne Persson) har vunnit Breeders Trophy och varit finalist vid unghäst-VM, och sedan 2017 har han tävlats av danska OS-ryttaren Anna Kasprzak. Ekipaget har tagit flera internationella segrar i Intermédiaire och Prix St. Georges, och debuterade i höstas i internationella Grand Prix-klasser.

Nu har Anna Kasprzak meddelat att hon sålt tre av sina hästar, bland dem Quarton.
– Vi driver stuteriet som ett företag, och det betyder att man ibland måste göra sig av med bra hästar som man håller av mycket. Min vardag ser bara annorlunda ut, och därmed uppstod behovet att sälja några hästar, förklarar Anna på verksamhetens hemsida.

Förutom Quarton har Anna även sålt Romanova som hon haft sedan 2014. Romanova har tidigare blivit utsedd till ”Årets sto” i Hannoveranerförbundet och har tävlats av Anna Kasprzak upp till Prix St George.
– Quarton och Romanova har lärt mig mycket båda två, och jag hoppas att de hittar deras rätta ryttare för det är verkligen två superhärliga hästar.

Den tredje hästen som såldes var Patrik som köptes under förra året, men där han och Anna inte riktigt passade ihop med varandra. Alla tre hästar står nu till försäljning vid Helgstrand Dressage.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden