Avel
22 november 2020 06:02

Svenskfödda Vivaldos tog guldmedalj i Oldenburg

Främsta hingsten4-årige Vivaldos, uppfödd av Anna Genfors, går från klarhet till klarhet. Under lördagen utsågs han till segrare bland de främsta premiehingstarna i Oldenburg. En utmärkelse han får för egna resultat men också fina avkommor, bland annat fem föl sålda på elitfölauktion.

Svenskfödda Vivaldos tog guldmedalj i Oldenburg
Svenskfödda Vivaldos blev främsta premiehingst i Oldenburgförbundet. Foto: Oldenburgförbundet

Det har gått fyra år sedan Vivaldos (HANN e Vivaldi-Desperados) föddes hos Anna och Gunnar Genfors i Förslöv, och två år sedan han blev premiehingst i Hannoveranerförbundet. Då hade han ganska nyligen sålts till Gerd Sosath i Tyskland.

Och nu har han glänst igen, genom att utses till Hauptprämie-segrare i Oldenburgförbundet, en utmärkelse som delas ut bland 4- och 5-åriga hingstar. Vid valet av segrare tas hänsyn till hingstens egna prestationer inom sporten, liksom till resultaten av hingsttest och kvaliteten på den första årgången föl.
Vivaldos gjorde 14-dagarstestet i fjol med 8,05 i slutlig poäng på dressyren, och har också gjort väl ifrån sig i unghästklasser i dressyr, samt blivit far till fem elitföl som sålts till höga priser på Vechtas fölauktion.

Bland alla unga avelshingstar valdes tre ut, och bland dessa tre var det Vivaldos som fick den främsta utmärkelsen.

− Hans mamma Doris Day är också en stjärna, säger uppfödaren Anna Genfors stolt.
Doris Day är också skälet till att Genfors valde att inte behålla Vivaldos.
− Vi har redan stolinjen, då blev det svårt för oss att satsa även på hingstlinjen. Och vi vet att han får en bra utbildning och bra chanser i Tyskland.
− Det är också kul att vara uppfödare och ha en häst i Tyskland, eftersom man får mycket uppmärksamhet, och mer cred för jobbet än i Sverige, säger hon.

Silver gick till Weihegold-ättlingen Viva Gold, (f -16, e Vivaldi-For Romance I) som avslutade sitt 14-dagarstest med 9,09 i protokollet och även han har lämnat flera högt betalda auktionsföl.
Bronset gick till Galaxy (f -16 e Grand Galaxy Win T-Sir Sinclair), 7,70 i 14-dagarstestet och 7,92 i sitt 50-dagarstest.

Läs mer hos Oldenburgförbundet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden