Fälttävlan
10 oktober 2012 11:06

Svenskt lag i Boekelo

Sex svenska ryttare är på plats i holländska Boekelo, där sista omgången i FEI Nations Cup i fälttävlan avgörs i helgen.

Den nystartade Nations Cup-serien har haft fem deltävlingar under året med CIC***, och Boekelo blir avslutningen med sin CCI***, lång trestjärnig klass. Sverige, som har haft lag till start på två av deltävlingarna hittills, ligger på sjunde plats av de tolv lag som deltar inför avslutningen.

– Det är en jättebra satsning för framtiden, men vi har inte kunnat prioritera de här tävlingarna. Vi måste satsa på mästerskap, men jag hoppas att det blir en fortsättning på cupen, säger Gunilla Fredriksson, avgående svensk förbundskapten i fälttävlan.

I Sveriges lag i Boekelo ingår Niklas Lindbäck, som är lagledare, på Cendrillon, Frida Andersen/Herta, Sara Algotsson Ostholt/Mrs Medicott och Malin Petersen/Piccadilly Z. Även Viktoria Carlerbäck/Volt af Källstorp och Anna Hassö/Clover är på plats och rider individuellt.
För flera av de svenska ekipagen står EM-kval på agendan, då Sverige som arrangör för EM 2013 har fler platser än vanligt.

De tre bästa resultaten räknas i varje lag, och tar fram vinnaren av Nations Cup 2012. Tyskland har en betryggande ledning inför Boekelo, före Spanien och Holland.
Tävlingen inleds med dressyr torsdag och fredag, fortsätter med terräng på lördag och avslutas med banhoppning på söndag.

Start- och resultatlistor

Läs mer om Nations Cup i fälttävlan

Aktuell ställning i Nations Cup

Hingstar Online

Just nu 124 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar