Hoppning
25 september 08:51

Svenskt på pallen i GCT:s Grand Prix

InternationelltDet blev svenskt på prispallen när det femstjärniga Global Champions Tour-meetinget i New York hade sin Grand Prix-hoppning natten mot söndag, svensk tid.

Svenskt på pallen i GCT:s Grand Prix
Malin Baryard Johnsson och H&M Indiana. Foto: Roland Thunholm

Det var Malin Baryard Johnsson och H&M Indiana (BWP sto f 2008 e Kashmir Van Schuttershof–Animos Hallo, uppf W.Vanderlinden, äg Stuteri Arch)  som tog hand om tredjeplatsen i 1,60-hoppningen på lördagen.

Det var 35 ekipage som gjorde upp om de stora prispengarna i klassen, och fyra av dem var felfria i första rundan. Dessa fyra var sedan felfria även i andra rundan, och det blev en tajt strid mot klockan. Hela kvartetten fanns inom en mindre än en halv sekund.

Det svenska ekipaget, som har lagguld både från OS och VM, var knappt fyra tiondelar långsammare än segrande tysken Daniel Deusser/Scuderia 1918 Tobago Z.

Tredjeplatsen var värd ungefär en halv miljon kronor i prispengar och gör att Malin Baryard Johnsson nu ligger fyra totalt i serien.

Angelica Augustsson Zanotelli och Kalinka van de Nachtegaele tog hand om GP-klassens niondeplacering.

Under GCT-meetinget i New York reds också, som alltid, en omgång i lagtävlingen Global Champions Leauge med en 1,55-klass som andra runda på lördagen. Här blev Angelica Augustsson Zanotelli och Kalinka van de Nachtegaele individuellt femma. Hennes lag Madrid in Motion slutade tvåa, men totalt leder laget Stockholms Heart med bland annat Malin Baryard Johnsson och Peder Fredricson serien när en omgång återstår.

Resultat

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden