Körning
22 augusti 2022 15:05

Svenskt silver på ungdoms-EM i körning

MästerskapRedan 2018 tog Linnea Kristiansen guld på ungdoms-EM i sportkörning - i årets version av mästerskapet fick hon med sig ännu en medalj, nu i silver. Det svenska laget slutade fyra.

Svenskt silver på ungdoms-EM i körning
Linnea Kristiansen körde hem ett silver på ungdoms-EM med fuxstoet Lady Lexington. Bilden är från när de tog SM-guld 2021. Foto: Eva Österlund

När EM i sportkörning för unga kuskar inleddes med dressyr i Ungern i förra veckan låg Linnea Kristansen och hennes Lady Lexington (sto f -10, e Lissaro-Londonderry, uppf Martin Dieckhoff) i topp i U25-klassen på häst.

I maratonmomentet slutade ekipaget åtta, men lyckades ändå behålla ledningen inför den avslutande konkörningen – där blev det en niondeplats, vilket totalt räckte till en silvermedalj.

Även Oliver Sternhag/Brännornas Davinci och Elise Strauss/Sir James körde i U25-klassen, men med ponnyer. Här blev det en femteplats för Elise och niondeplats för Oliver.

Bland juniorerna startade Victoria Persson/Stackarps Jalisco och Saga Pettersson/Mintus, som båda slutade i mitten av resultatlistan. I childrenklassen blev det en sjundeplats för Ella Thorén och hennes Flash. Det svenska laget körde in på en fjärdeplats.

Resultat
Arrangörens webb

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Team Kristiansen (@teamkristiansen)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden