Avelsnyheter
23 november 2019 07:20

Svenskuppfödd häst premiehingst i Tyskland

Ung hoppstjärnaJohan Ifversons egenuppfödda 2-åriga hingst efter Conthargos har blivit premiehingst i Oldenburgerförbundet vid hingstpremieringen i tyska Vechta. Det är Johan Ifversons andra premiehingst på kort tid. Gratulationerna haglar in på sociala medier efter bedriften.

Svenskuppfödd häst premiehingst i Tyskland
Johan Ifverssons unga hingst visade upp sig vid hingstpremieringen i Vechta. Foto: Oldenburger Verband

Johan Ifverson har fått en egenuppfödd premiehingst i Oldenburgerförbundet, en 2-åring efter Conthargos- Balou du Rouet-Chacco-Blue.

Fadern Conthargos har ett antal avkommor som tävlar på den internationella hoppscenen, bland annat Concona med brittiska Ben Maher i sadeln och Conbelezza som rids av fransmannen Simon Delestre.

Samtidigt är mormodern Lancley helsyster med Chacco’s Son I som blev premiehingst 2009 och har tävlats framgångsrikt av Maurice Tebbel på 1,60-nivå.

Hon är även helsyster med Chacco’s Son II som blev premiehingst 2013, 2015 utnämndes han till ”Hauptprämiensieger” och 2017 blev han femma bland 6-åringarna i Bundeschampionat med René Tebbel i sadeln.

Mödernelinjen har lämnat ett flertal framgångsrika svårklasshästar, bland annat Whoopy v. Weinberg och Mya Mercedes v. Montender, samt tre godkända hingstar.

Nyligen blev Johan Ifversons Baloubetto (Balou du Rouet-Diarado) utsedd till premiehingst i samband med Holsteinerförbundets hingstpremiering i tyska Neumünster. Baloubetto är släkt med Daquar CC som är godkänd i Sverige och han visade prov på hoppning av toppklass. Hingsten klubbades också för hingstauktionens näst högsta bud på 90 000 euro till Sydafrika.

Johan Ifverson säljer nu sin senaste premiehingst i samband med helgens avslutande hingstauktionen i tyska Vechta.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden