Fälttävlan
11 oktober 2015 16:31

Svensson Jähde bästa svensk i Boekelo

Louise Svensson Jähde blev bästa svensk i holländska Boekelos CCI3* tillsammans med Wieloch's Utah Sun. Ekipaget slutade på 20:e plats. Tävlingen var också den sista i årets Nations Cup där segern gick till Irland medan Storbritannien vann totalt.

Svensson Jähde bästa svensk i Boekelo
Louise Svensson Jähde i lördagens terräng i Boekelo. EventingPhoto

Louise Svensson Jähde och Wieloch’s Utah Sun är tillbaka på allvar efter den skada som hästen fick i Aachen i somras. I helgens stortävling i holländska Boekelo började ekipaget med 44,9 straff och en 17:e plats i dressyren, rasade ner några placeringar efter att ha dragit på sig en hel del tidsfel i terrängen och hoppade sedan upp sig till 20:e plats efter ett nedslag i hoppningen. 

Anna Hilton och Matrix W låg på en fin tionde plats efter dressyren med 42,7 straff, tappade sedan flera placeringar efter över 25 straff för tiden i terrängen och tre nedslag i hoppningen. Det blev en 42:a plats bland de 84 startande. 57 ekipage fullföljde tävlingen och Storbritanniens Nicola Wilson vann med Bulana.

Segern i Nations Cup gick till Irland som gjorde en uppryckning under lördagens terräng. Irland var sjua efter dressyren, men klättrade sedan upp i ledningen efter terrängen. USA kom tvåa och Nya Zeeland trea. Tio lag kom till start. Planen var att Sverige skulle göra en satsning på Nations Cup i år, men det har varit klent med deltagande. Hedvig Wik skulle ha ridit i Boekelo men bröt ett nyckelben nyligen och var tvungen att avstå. 

Totalsegern i årets Nations Cup gick till Storbritannien, Tyskland var tvåa och Australien trea. Sverige slutade på tionde plats av de 14 lagen. 

Resultat, individuellt

Resultat, lag

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden