Hoppning
24 juni 2016 17:44

Sverige fyra i Nations Cup

Sverige slutade fyra i Furusiyya FEI Nations Cup, division I, i Rotterdam på midsommarafton och fick med sig viktiga poäng i jakten på en finalplats. Peder Fredricson och H&M All In stod för två felfria rundor.

Sverige fyra i Nations Cup
OS-nominerade Peder Fredricson och H&M All In går ut sist i det svenska laget.

Henrik von Eckermann och Yajamila fick åtta fel i första rundan, Malin Baryard Johnsson och H&M Cue Channa drog på sig ett tidsfel, Charlotte Mordasini och Romane du Theil fick också åtta fel medan Peder Fredricson nollade med H&M All In. Det gav Sverige nio fel och en fjärde plats efter första rundan. 

I andra rundan blev det fyra fel för Henrik von Eckermann, Malin Baryard Johnsson var felfri, Charlotte Mordasini fick fyra fel och Peder Fredricson var återigen felfri. Sverige slutade på 13 fel och fyra totalt. Holland vann med noll fel, Schweiz var tvåa med fyra fel och tyska laget med bland annat Ludger Beerbaum och Sverigekändisen Casello var trea på åtta fel. 

– Jag är väldigt nöjd med alla fyra ryttarna. Malin(Baryard Johnsson) och Cue Channa och Peder Fredricson med All In gör fyra topprundor, felfria på hinder. Henrik von Eckermann och Yajamila och Charlotte Mordasini med Romane du Theil är båda bra i andra omgången, säger olympiske headcoachen Sylve Söderstrand till Svenska Ridsportförbundet. 

FEI-tv (betalkanal)

Start- och resultatlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden