Sport
8 juli 2016 19:33

Sverige Nations Cup-tvåa i OS-testet

Svenska laget med våra hetaste OS-kandidater visade vad de går för i Nations Cup. Det blev en bejublad silverplats efter Schweiz och gänget hyllades som riktiga vinnare av den svenska publiken.

Sverige Nations Cup-tvåa i OS-testet
Ett ärevarv mot OS? Peder Fredricson och Malin Baryard Johnsson. LottaGyllensten

Chef d’equipe Sylve Söderstrand laddade upp med sina främsta OS-kandidater och som de levererade i Nations Cup i Falsterbo. Jublet som var öronbedövande varje gång en svensk äntrade banan steg till nya höjder när Sverige utropades till tvåor på 0+4 fel efter Schweiz, som var rakt igenom felfria.
Bra drag när Sverige nollar.

Förbundskapten Ragnar Bengtsson kunde inte sluta le när hästarna pryddes med rosetter inför prisutdelningen.
– Fantastiskt. Hela gänget har ridit otroligt bra. Nu kör vi, säger Ragnar med en hint om OS.

Malin Baryard Johnsson/H&M Cue Channa fick 0+4 fel, likaså Henrik von Eckermann med Yajamila. Rolf-Göran Bengtsson/Unita Ask och Peder Fredricson/H&M All In levererade i världsklass med dubbelt felfritt.

Publiken jublade över svenskarna på banan.

Hela 17 felfria rundor gjordes bland de åtta lagen i första omgången. Sverige fick en riktig drömstart på noll fel, precis som Schweiz och Brasilien. När hindren höjdes ett snäpp fortsatte nollorna att trilla in, men Sveriges två första ryttare fick varsitt nedslag. När tredjeryttarna var på banan säkrade Schweiz segern genom att återigen sätta felfritt, samtidigt som Rolf-Göran gav hoppet tillbaka till publiken genom sin felfria insats. Peder fulländade slutligen dagen genom att sätta lagets sista nolla.

Lagom till regnet drog in över Falsterbo Horse Show kunde det svenska laget möta publikens jubel och koras till dagens tvåor efter segraren Schweiz. Brasilien tog tredjeplatsen.
Sverige klättrade tack vare andraplatsen till tredje plats i Nations Cup. Schweiz ligger tvåa och Holland leder ligan.


Schweiz dundrade fram i ärevarvet.

En stund efter att ärevarvsmusiken har tystnat samlas gänget och de berömmer sina hästar rejält efter dagens insats. Både Henrik och Rolf-Göran trycker extra på att deras hästar kämpar så väl.
– Unita är en riktig kämpe som gör sitt allra bästa. Hon kanske inte har det största scoopet, men kämpar desto mer, säger Rolf-Göran.

Malins Cue Channa stod för dagens rysare när hon trampade på sin gummiboot och snubblade rejält mot slutet av andra rundan. Hon har undersökts av landslagsveterinären och är OK, men ska kollas imorgon igen för säkerhets skull. Malin är glad över att det hela slutade lyckligt och att formen bevisligen är på plats.
– Hon hoppade fantastiskt i båda rundorna och det var otur det som hände. Jag blev själv rätt orolig när jag i princip hade markänning och kan inte beskylla Cue Channa för att hon rev sista hindret.

Chef d’equipe och OS-headcoach Söderstrand som imorgon ska offentliggöra sitt OS-lag var precis lika glad som resten av gänget.
– Det är ett helt fantastiskt team, både ryttarna och alla runt omkring. Om inte nästa Nations Cup-tävling går åt skogen borde vi vara klara för Nations Cup-finalen i Barcelona, säger Sylve efter prisutdelningen.
Är du nöjd med resultatet idag?
– Vi är väldigt nöjda med andraplatsen, men mycket vill ha mer, säger Sylve som alltså lär vara sugen på nya framgångar när det strax bär av till Rio.

Dagens stjärnor:

Peder och H&M All In var dubbelt felfria…


…likaså Rolf-Göran och Unita Ask.

Malin och Cue Channa fick 0+4 fel efter en oturlig snubbling.


Henrik och Yajamila hjälpte laget till andraplatsen med 0-4 fel.

Foto ovan: Lottapictures
Foto nedan: Roland Thunholm

OS-laget? Imorgon vet vi.Härligt med svenskt i ärevarvet.


Dagens hoppkung 1: Rolf-Göran Bengtsson.


Dagens hoppkung 2: Peder Fredricson.

HÄR kan du spana in allt som har hänt på Falsterbo Horse Show.

Ridsports referat runda för runda.

Kompletta resultat.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden