Distansritt
17 augusti 2017 22:28

Sverige tog EM-brons – historisk medalj

Det svenska teamet la beslag på en bronsmedalj på EM i distansritt – den första medaljen på ett mästerskap på 17 år. Sara Henriksson, Emma Svanäng, Anneli Ohlén och Lena Eriksson stod för bragden.

Sverige tog EM-brons – historisk medalj
Lena Eriksson, Anneli Ohlén, Sara Henriksson, Jessica Holmberg, Emma Svanäng, landslagsledare Léonard Liesens och veterinär Mia Svensson. (Foto: Marianne Eriksson )

Det blev en riktig fullträff i dag på EM i Bryssel. En historisk bronsmedalj ordnades av Sara Henriksson, Emma Svanäng, Anneli Ohlén och Lena Eriksson med landslagsledare Léonard Liesens.
– Det känns fantastiskt! Jag är så stolt över ryttarna, hästskötarna, hästarna, veterinären, ja hela laget, säger Léonard Liesens till SvRF.
– Allt gick verkligen helt perfekt. Alla lyssnade till mina instruktioner och det har varit en helt otrolig laganda. Jag är så glad över att de gick in och trodde på sig själva och sina hästar. Två av ryttarna är nya på den här nivån, ändå trodde de på att de hade kapaciteten att prestera på högsta nivå.

Sara tia
Sara Henriksson och Elopolda var bäst i gänget på tionde plats med snitthastigheten 19 km/h under de 16 milen. Emma Svanäng på TS Coyote, Anneli Ohlén på Min Pontijack och Lena Eriksson på Willy Wonka var godkända i mål på 26:e, 27:e och 28:e plats.

Spanien tog lagguldet på EM och Italien tog silvret. Individuell Europamästare är Tysklands Sabrina Arnold på Tarzibus.

EM i distansritt lagresultat:
1) Spanien 22 timmar, 55 minuter, 45 sek
2) Italien 27:38:05
3) Sverige 29:29:19 (Sara Henriksson/Elopolda, Anneli Ohlén/Min Pontijack, Emma Svanäng/TS Coyote, Lena Eriksson/Willy Wonka)

EM i distansritt individuella resultat:
1) Sabrina Arnold, Tyskland, Tarzibus 07:14:52
2) Alex Luque Moral, Spanien, Calandria PH 07:32:41
3) Angel Soy Coll, Spanien, Tonik de Becherel 07:32:42
10) Sara Henriksson, Sverige, Elopolda 08:35:44,
26) Emma Svanäng, Sverige, TS Coyote 10:26:47,
27) Anneli Ohlén, Sverige, Min Pontijack 10:26:48,
28) Lena Eriksson, Sverige, Willy Wonka, 10:26:49

En längre artikel om bronset kommer.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden