Dressyr
21 maj 2016 20:25

Sverige tvåa i halvtid i Frankrike

(Uppdaterad) Det svenska dressyrlaget i Nations Cup levererade en resultatmässigt bra inledning med Patrik Kittel som ankare. Laget ligger tvåa inför avgörande i morgon.

Sverige tvåa i halvtid i Frankrike
Patrik Kittel och Deja levererade – precis som vanligt alltså.

Åtta lag tävlar i FEI Nations Cup i dressyr på franska Compéigne-meetinget med fem stjärnor och bland dem är Sverige näst bäst efter Grand Prix tack vare en kvartett på  över 70 procent där tre ekipage räknas. Nations Cup-touren rids över flera tävlingar där Odense förra helgen var den första i Europa. Senare i sommar kommer Hagen, Falsterbo och Aachen bland annat. 

Bäst av alla var lagets säkraste kort, Patrik Kittel med Deja. De red ihop 74,64 procent och blev femma individuellt efter en inledande dyr miss i den första piaffen som bedömdes hårt av den franske domaren Roudier.  Mads Hendeliowitz/Jimmie Choo Seq, Emilie Nyreröd/Miata och Jennie Larsson/Zircoon Spring Flower var jämnheten själva men hade samtliga misstag och var därför något under sina normala nivåer.. De fick i tur och ordning 70,34, 70,06 och 70,02 procent och placering 11, 12 och 13.

De tre främsta resultaten räknas in i andraplaceringen på 215,04. USA leder klart på 226,8 inför morgondagens avgörande och då är det Grand Prix Special och kür som gäller. USA mönstrade nästan sitt starkaste lag, endast Steffen Peters fattades av de topprankade ekipagen så deras ledning var väntad. För att ta poäng i Nations Cup-ligan från en andraplats måste Sverige inte minst hålla undan för värdnationen som ligger bara runt 1,5 procent efter just nu.

Sveriges förbundskapten Bo Jenå är på plats i Compiégne för att observera Sveriges många duktiga ekipage.
– De svenska lagryttarna hade alla små misstag som naturligtvis kostar men samtliga har gjort bra insatser, förklarade han på telefon efter första dagens individuella prisutdelning.
– I morgon rider Patrik och Emilie Specialen där båda resultaten räknas, Jennie och Mads startar i küren där ett resultat  räknas bort. Här nere var många förvånade före Kasey Perry-Glass fina häst Gørklintgaards Dublet men jag har dömt den i USa och vet att det är en riktigt fin häst som kan gå långt. Det visade hon här idag också. Alla de amerikanska ekipagen är starka och mycket motiverade men vi ska ge dem en match, menade Jenå.
– Sverige har haft bra framgångar här nere i de andra klasserna också. Jag är särskilt glad för att det finns en bra återväxt genom U25-ekipagen. Sanna Nilsson och Lennox kom trea idag trots att hon bara ridit hästen i några månder, riktigt bra jobbat och Josefin Gyllenswärd var också bra placerad, det känns otroligt lovande.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden