Hoppning
29 april 2023 09:15

Sveriges juniorer toppade lagtävling

InternationelltDet var den svenska nationalsången som spelades efter en av lagtävlingarna för unga i franska Compiègne på fredagen.

Sveriges juniorer toppade lagtävling
Cornelia Wallenborg och Manick 2019. Foto: Roland Thunholm

Det franska meetinget hade lagtävlingar för children, juniorer och unga ryttare under fredagen, med svenskt deltagande i alla tre klasser.

Allra bäst gick det för Sverige i juniorernas Nations Cup över 1,40-hinder. Det blågula laget vann efter en hård kamp mot Tyskland. De båda lagen stod på på 12 fel vardera efter två rundor, men det svenska lagets tid var några sekunder snabbare.

I det svenska segerlaget ingick Ebba Danielsson/T-Gavoli Z, Liam Nilsson/Zata C, Tilda Sandstedt/Java och Cornelia Wallenborg/Manick. Tilda Sandstedt blev också klassens individuella segrare.

Elva lag ingick i juniorernas lagtävling.

Lagtävlingen för children gick över 1,25-hinder och här blev Sverige åtta av de nio startande lagen. I lagtävlingen för unga ryttare över 1,45-hinder kom åtta lag till start och Sverige slutade fyra.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden