Blogg
2 juli 2014 12:00

Sveriges långa VM-lista

Eftersom förbundskapten Staffan Lidbeck inte tänker göra som många av de andra förbundskaptenerna - släppa en lång lista inför VM - gör Fälttävlansbloggen det åt honom. Håll till godo!

När ingenting händer får man själv ta tag i saker och ting. Fälttävlansbloggen gissar att det är många ridsportentusiaster som väntar på någon form av lista över VM-aktuella svenska ekipage. Så varsågoda – här kommer Sveriges långa lista utan inbördes ordning på de uttagna ekipagen. Sverige får skicka sex ekipage – och fyra av dem ingår i svenska laget. 

Johan Lundin. Den rutinerade Halmstadsryttaren borde vara självklar i det svenska laget efter sin uppvisning i Badmintons tuffa terräng tillsammans med Johnny Cash. Rider generalrepetitionen i Aachen. 

Dag Albert. Jepp. Den Englandsbaserade ryttaren ska med på listan tillsammans med Tubber Rebel. Ekipaget visade klassen i Luhmühlens fyrstjärniga tävling nyligen. Dressyren? Njae, den kommer väl inte att imponera. Men det blir förmodligen ingen dressyrtävling i Normandie. 

Anna Hassö. Sjöboryttaren och hennes Clover har en given plats på listan efter tävlingen i Luhmühlen där ekipaget gjorde en finfin runda i den fyrstjärniga terrängen. Ursäkta tjatet – men Anna Hassös comeback efter sina två svåra skador är otrolig. Och jo – hon kommer nog klara av att hålla sig inom repen om hon får rida VM.

Niklas Lindbäck. Det är för tidigt att räkna bort Lindbäck och Mister Pooh än trots att ekipaget inte har gjort mycket i år och hästen har fått en lättare skada. Men är valacken frisk och kan gå Aachen som planerat finns det tillräckligt med rutin hos ekipaget för att det ska kunna fungera på VM i allafall.

Ludwig Svennerstål. ”Ludde” har två hästar som är kapabla att gå VM – King Bob och Alexander. Båda hästarna har rutin så det räcker i fyrstjärnig klass. Precis som ”Ludde”. Han rider Alexander i Aachen-laget och det är en skräll om den Englandsbaserade ryttaren inte ingår i det svenska VM-laget.

Malin Petersen. Den Tysklandsbaserade gotländskan har inte fått till någon fullträff sedan hon fick barn förra året. Hon strök sig bland annat i Luhmühlen efter en dressyr som var långt i från bra. Men hon och Sofarsogood har mästerskapsrutin och skickas dessutom till Aachen. Det är ingen vild gissning att ekipaget är med på Staffan Lidbecks önskelista till VM. 

Viktoria Carlerbäck. Boråsryttaren har av någon anledning varit ute i kylan ett tag och fick inte ens rida EM på hemmaplan förra året trots att kvalifikationerna fanns. Nu är hon nybliven svensk mästare med Volt af Källstorp och Fälttävlansbloggen vill ha med ekipaget på långa listan. 

Anna Hilton. Jodå. Den Englandsbaserade svenskan är kvalad med Matrix lite i skymundan. Och hon är nog duktigt sugen på att rida ett VM. Och hon ska vara med på långa listan. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden