Distansritt
11 mars 2016 12:08

SvRF följer inte egen rekommendation

Den 12 februari publicerade Svenska Ridsportförbundet en rekommendation att svenska ryttare ska avstå från att tävla distansritt i Förenade Arabemiraten, UAE. Den 11 mars finns svenska ekipage på plats i UAE för en trestjärnig distansritt.

SvRF följer inte egen rekommendation
Annelie Eriksson är en av de ryttare som förbundet tagit ut för tävling i UAE (arkivbild).

Flera distansryttare har frågat Svenska Ridsportförbundet, SvRF,  vad som egentligen gäller för att deltaga i distansritter i UAE. Anledningen är att SvRF fått en inbjudan från UAE att skicka två svenska ekipage (med fritt flyg från EU-land) till en CEI*** 140 km i Dubai, UAE, den 19 mars.

Ridsportförbundet tog ut två meriterade och rutinerade distansryttare och hästar som i veckan flög till UAE. Det är Annelie Eriksson/Deres ox och Caroline Franzén/El dor Tanam ox. Bägge ryttarna har varit svenska mästare och bägge hästarna har erfarenhet av CEI** 120 km. Ridsport har sökt båda ryttarna för en kommentar.

Trots sin egen rekommendation, som nyligen förstärkts, har Ridsportförbundet tagit ut de båda ekipagen till tävlingen. Läs Svenska Ridsportförbundets förklaring i Ridsport nr 6.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-