Sverige
4 september 05:31

SVT fortsätter sin satsning på ridsport

MedierSVT har sänt mycket ridsport de senaste åren – och det kommer public service-bolaget att fortsätta med. Den svenska ridsportpubliken kommer att kunna se många stortävlingar framöver.

SVT fortsätter sin satsning på ridsport
Peder Fredricson intervjuas av SVT:S Maria Wallberg under VM i Frankrike 2014. Arkivbild: Roland Thunholm

Det är SVT som berättar om satsningen i ett pressmeddelande. Det handlar om flera stora mästerskap och världscupen i dressyr och hoppning under några år framåt.
– Vi har nu säkrat en långsiktig fortsättning på vår satsning på ridsport, säger SVT:s sportchef Max Bursell i pressmeddelandet.

Vi ser ett stort och ökande intresse hos publiken för ridsport.

Max Bursell.

SVT Sport har gjort klart med rättigheterna att sända världscupen i ridsport, inklusive finalerna, från 2023 till 2026.

Dessutom är det klart att SVT sänder EM i ridsport 2023 och 2025. samt VM 2026.  
– Vi ser ett stort och ökande intresse hos publiken för ridsport. De svenska framgångarna på den internationella scenen har hjälpt till att ytterligare bredda intresset. Därför är vi jätteglada att vi nu har säkrat en långsiktig fortsättning av vår satsning på ridsport av högsta klass, fortsätter Max Bursell. 

– Det är enormt roligt att få fortsätta jobba med ridsport på högsta nivå. Sporten och dess nivå är i konstant utveckling och att vara med och bevaka detta är en ynnest, säger AnnaMaria Fredholm och Maria Wallberg, SVT Sports ridsportskommentatorer. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden