Hoppning
9 maj 2021 06:22

SVT sänder Global Champions Tour

UppdateradSVT gör en ny satsning på ridsport. Den här gången handlar det om deltävlingar av Global Champions Tour som visas i SVT Play.

SVT sänder Global Champions Tour
Henrik von Eckermann, här med King Edward, är en av svenskarna som rider Global Champions Tour. Foto: LGCT/Stefano Grasso

SVT berättar på sin webbplats att det är klart med sändningar från Global Champions Tour-tävlingarna i Madrid, St Tropez och den planerade omgången Cannes, som senare har flyttats. Tävlingarna kommer att visas i SVT Play.

– Det känns helt fantastiskt att kunna sända de här tre högklassiga tävlingarna, säger Marion Jernråda, projektledare på SVT Sport, på SVT:s webbplats.

De aktuella tävlingarna går i maj och juni och SVT sänder två klasser på lördagen vid varje tävling. AnnaMaria Fredholm och experten Lotta Björe kommenterar.

– Ridsporten och därmed våra sändningar har haft ett tufft år. Vi hade till exempel ett fullmatat upplägg inför Gothenburg Horse Show som tyvärr ställdes in. Nu när tävlingarna börjar rulla igång igen såg vi en fin möjlighet att ge något extra till våra hästbitna tittare, fortsätter Marion Jernråda.

Uppdatering: Efter publicering av denna text har det framkommit att det inte blir någon GCT-tävling i Cannes, utan att denna är flyttad till Valkenswaard, Holland. Det är oklart hur detta påverkar SVT:s planerade sändningar. 

Datum för GCT-tävlingarna som sänds av SVT

21-23 maj, Madrid, Spanien.
27-29 maj, Ramatuelle/Saint Tropez, Frankrike.
3-5 juni, Cannes, Frankrike. Flyttad till Valkenswaard, Holland.

Webbplats för Global Champions Tour

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden